SAŁATKA Z BROKUŁEM I MIGDAŁAMI
SAŁATKA Z BROKUŁEM I MIGDAŁAMI
SKŁADNIKI:
- BROKUŁ- 1 OPAK. SERA TYPU FETA
- PIERŚ Z KURCZAKA
- 50 G MIGDAŁÓW W PLASTRACH
- 2 ŁYŻKI MAJONEZU
- 3 ŁYŻKI ŚMIETANY 12-18%
- 2-3 ZĄBKI CZOSNKU
- PRZYPRAWY ( GYROS,PIEPRZ,JARZYNKA,SÓL)
- ŁYŻKA MASŁA
- OLEJ DO SMAŻENIA
- SOS CZOSNKOWO-ŚMIETANOWY
MIESZAMY MAJONEZ,ŚMIETANĘ I PRZETARTY PRZEZ PRASKĘ CZOSNEK.PRZYPRAWIAMY PIEPRZEM. - BROKUŁ OBGOTOWAĆ W OSOLONEJ WODZIE.OKOŁO 3-4min.
PIERŚ Z KURCZAKA POKROIĆ W KOSTKĘ ,OBSYPAĆ GYROSEM I JARZYNKĄ A NASTĘPNIE PODSMAŻYĆ NA NIEWIELKIEJ ILOŚCI OLEJU.
MIGDAŁY UPRAŻYĆ NA MAŚLE NA ZŁOTY KOLOR.
BROKUŁA DZIELIMY NA MAŁE RÓŻYCZKI I POŁOWĘ WYKŁADAMY NA MISĘ.NA TO POŁOWĘ POKROJONEGO W KOSTKĘ SERA,NASTĘPNIE RÓWNIEŻ POŁOWĘ PIERSI Z KURCZAKA I CZĘŚĆ MIGDAŁÓW.POLEWAMY POŁOWĄ SOSU I JESZCZE RAZ POKRYWAMY WARSTWAMI SKŁADNIKÓW.NA WIERZCHU POSYPAĆ MIGDAŁAMI.
Smacznego ;)
Komentarze
Prześlij komentarz